berättelse

Kapitel 1 - Riding Lessons

Nio år gammal Libby James hade brunt hår och fräknar på näsan. Hennes långa ben var perfekta för hennes favorit sak - ridning. Som de flesta tjejer hennes ålder, hon älskade hästar mer än något annat i världen. Hon läste böcker om hästar, ritade bilder av hästar, insamlade leksak hästar, och även låtsades vara en häst ibland. Hon drömde om att en dag ha en häst eller ponny i hennes alldeles egna. Men tills den dagen kom, skulle hon behöva vara nöjd med skolans hästar under hennes ridning klasser på Spring Park Stables.

Det var sex ryttare i klassen: Libby, hennes bästa vän Lauren, Amy, Christy, Monica och Jason som var Libby yngre bror. De var att lära sig engelska stil ridning.

Libby åkte Cracker-Jack idag. Han var en lång kastanj färgad Standard-Bred häst med bred vit bläs ner hans ansikte. Han hade en stadig gång men var lite på den lata sidan. Libby klämde försiktigt Cracker-Jack's sidor med benen för att få honom att flytta lite snabbare just som hon hade fått lära. Hon föll bakom de andra och ville komma ikapp.

"Håll dem ner hälarna, Jason!" sade att deras ridlärare, Miss Lee. "Och se till att händerna inte blir för hög.

"Din hållning är snygg, Libby. Det är en trevlig visuell linje från axlarna ner genom dina höfter och hela vägen till hälarna. Om du hade din egen ponny, skulle jag säga att du var redo för nästa ridning nivå i Pony Club. " Henne komplimanger gjorde Libby må bra.

Den Pony Club var väldigt lik henne Girl Scout Troop förutom att Pony Club-medlemmar hade att äga eller hyra sin egen häst eller ponny, och all verksamhet i klubben var relaterade till ridning. De tog ridlektioner tillsammans, lärde sig att utbilda sina egna hästar och ponnyer, och deltog ridning tävlingar. På sommaren gick de till Pony Club läger med sina ponnyer, och på vintern deltog de ​​i ett Knowledge Bowl.Knowledge Bowl var som en Spelling Bee, förutom att istället för stavning, frågorna var allt om ridning och skötsel av hästar eller ponnyer.

Ett riskklassificeringssystem användes för att gruppera Pony Club medlemmar med andra barn av sin ridning samma förmåga för tävlingar och undervisning.

Miss Lee's komplimanger om att vara i nästa rida nivå var trevliga, men Pony Club var bara en långt borta dröm för Libby utan en häst eller ponny av hennes egna.

Miss Lee ville nu sin klass att ta sina hästar genom stolpen hinder. Hon hade lagt ut sex stolpar på marken och jämnt fördelade dem.Tilläggen var att trava hästarna genom dem tar bara ett steg mellan varje pol. Det var en rolig övning eftersom hästarna alltid gick med lite mer fjäder i sina steg genom polerna. Christy gick först följt av Amy. De gick igenom en efter en. Sedan var Libby tur. Cracker-Jack inte orkade jobba som vanligt. Libby fick verkligen arbeta bara för att få honom att trava, men han slutligen tog polerna lätt med sin långa steg.

Det var väldigt roligt att lära sig att rida under hennes lektioner varje lördag, men hon var tvungen att rida olika hästar hela tiden. Några av dem var lätta och andra svårare. Det var svårt att vänja sig rida någon i bara en timmes lektion varje vecka. "Det är en del av att bli en bra ryttare," Miss Lee sa en gång henne.

De flesta av lektionen hästarna var stora. Många av lektionen hästarna var också till salu. Deras ägare gjorde dem tillgängliga för lektioner så att massor av olika människor kunde prova dem. Miss Lee var mycket bra på att hitta en perfekt match för varje häst som var till salu.

Ibland mindre ponny var tillgänglig för lektioner, men inte så ofta. Libby älskade ponnyer. I själva verket dyrkade hon dem. De var mycket mer hennes storlek. Hon var definitivt en ponny person.

"Håll upp hakan, Lauren!" sade Miss Lee som ryttarna travade runt lektionen hagen på sina fästen. "Låt oss försöka en långsam galopp till just nu, alla!"

De samlades alla upp sina tyglar lite och uppmanade sina hästar fram till en trevlig galopp eller en mycket långsam galopp. Libby hade lite problem övertygande Cracker-Jack att få flytta igen, men till slut bestämde han sig och var cantering tillsammans med resten.

"Låt oss dra alla upp till ett stopp nu, och visa mig hur bra du kan säkerhetskopiera dina hästar! Mycket trevligt. Nu, ett mer galopp, men i den andra riktningen den här gången."

Lektionen var nästan slut. Libby skulle få vänta till nästa vecka innan hon fick rida igen. "Om jag hade mina egna ponny ..... jag kunde rida varje dag så länge jag vill!" tänkte hon.

Hennes vän Lauren var verkligen tur. Hennes föräldrar hade lovat att köpa henne en häst eller ponny i slutet av sommaren om hon blev en tillräckligt bra ryttare. Lauren var tillbringa sommaren provar olika hästar på varje lektion för att avgöra vilken hon tyckte bäst om. Trots att Lauren var hennes bästa vän, kunde Libby inte hjälpa att känna lite avundsjuka.

Libby hade tagit ridlektioner i stallet hela sommaren och blev ganska bra. "Jag ska bli den bästa ryttaren jag kan, säger hon lovat sig själv."Då kanske en dag ska jag ha min egen häst eller ponny, och jag kommer att kunna rida varje dag som Lauren kommer. Kanske jag även gå med i Pony Club också


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0